Turnaj v mariáši 20.1. 2007

25.12.2009 13:41
V sobotu 20. ledna 2007 se v Bílovci opět sešli příznivci čertových obrázků. Do restaurace Na Špici přijeli hráči z Jablunkova, Francovy Lhoty, Horní a Dolní Bečvy, Hutiska Solanec, Ostravy, Vrbna pod Pradědem, Nového Jičína, Rožnova pod Radhoštěm, Sedlnic a samozřejmě mistři z Bílovce.

45 šťastných chlapů zapomnělo na strasti všedních dnů a změřili svoje síly na mariášových stolech.

Turnaj částečně ovlivnilo i soutěžní klání „TAROKÁŘŮ“, které turnaji v Bílovci „odlákalo“ 15 - 20 příznivců, a neúčast bíloveckých špičkových hráčů Ladislava Vrábela a Antonína Fabíka - ten tentokrát fungoval jako hlavní pořadatel a organizátor. Antonín Fabík se na turnaji cítil jako v seriálu „Pošta pro tebe“, když v jednom z hráčů poznal spolužáka z průmyslové školy v Opavě Karle Michaluse z Vrbna pod Pradědem, kterého neviděl 40 let.

Po plamenném úvodu a seznámení se s programem byl turnaj zahájen. Mariášová bitva přerušená výborným obědem (uzené, knedlík, zelí) trvala pět hodin. Při svačince ve formě švédských stolů, která byla přichystána na závěr turnaje, se bilancovalo. Při vyhodnocení pomohl místostarosta Bílovce, Miroslav Kratochvíl, namísto starostky Sylvy Kováčikové, která sice vloni slíbila, že se pokusí naučit mariáš hrát, ale zatím to ještě nestihla.

Umístění na stupních vítězů: 1. Šimůnek Miroslav z Ostravy, 2. Pokorný Karel ze Vsetína, 3. Hamrozi Jiří z Jablunkova.

Pořadí bíloveckých hráčů: 6. Lubojacký Bohumil z družstva „C“, 7. Březný Pavel, 22. Návrat Jaroslav, 23. Vasilík Jan, 34. Blasch Gerhard, 38. Andree Jan, 42. Dolínek Lumír, 43. Buš Jan.

Toaletní papír a kalich hořkostí si odvezl Ptáček Milan z Francovy Lhoty.

„Jezdím hodně po turnajích, ale tentokrát mně bílovečtí a okolní mariášníci nejen mile překvapili, ale i moc moc potěšili. Pořadatelé se taky vytáhli a spolu s kolektivem Na Špici úplně vyznamenali“, zhodnotil turnaj jeden z přespolních účastníků.


© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode